Sunday, January 24, 2010

Saturday Storyline - Movie, UniKL-IBIL, and MICET Bus

Prologue
Hari sabtu yang agak tenang, tiada renyai dan hanya pada angin sepoi2 bahasa. Dalam hari itu juga, aku menghabiskan tayangan peribadiku yang di muat turun dari internet kolejku yang berkeadaan kelajuan siput sedut. Tetapi hari minggu memang menarik. Segala web yang disekat dapat kupecah masuk. Memang satu fenomena betul bagi aku malahan tiga cerita aku tonton.

Transformer : Revenge of The Fallen
versi Blue-Ray
memang terbaik, efek definisi tinggi, audio terbaik SRS gabungan dari komputer ribaku.

Sherlock Holmes
versi DVD Screen
cerita analogi dari novel karya Sir Arthur Conan Doyle

dan
Alvin and The Chipmunks 2
DVD R5 Quality
cute and funny

Monologue
Menjelang petang sabtu hari itu, padat memenuhi sebuah bas MICET dan menuju ke Stadium Hoki MBSB, Melaka untuk menonton dan memberi sokongan padu kepada UniKL-IBIL menentang pihak Maybank.
Kehadiran kami sememangnya sesuatu yang cukup untuk meruntuhkan moral pihak lawan meskipun bukan kami yang berkehendak untuk bermain. Kami yang memakai pakaian bertema biru yang terlakar ayat UniKL-IBIL Supporters Club dan menjadi tajaan Chili's.Terima Kasih Chili's dan TNB untuk belon2 dan kipas yang telah banyak kami rembat dimana tujuannya untuk karnival sukan yang akan datang. Keadaan disana agak basah kerana baru sudahnya hujan walaupun kehadiran kami bukan sesuatu yang berdaulat jika ianya hujan ribut sekalipun. Penonton UniKL-IBIL yakni dari UniKL City Campus tiba lebih awal dan mereka dilihat agak pasif. Apa ni?. Dalam keadaan pasif itu, ramai jugak gadis2 yang berpotensi menggoncang iman akal rasional aku ini. Jadi itu aku tak peduli, perlawanan ini mencetuskan darah hoki dimana sudah hampir 8 tahun aku tinggalkan. Melihat pemain2 UniKL-IBIL mengingatkan aku kepada kawan2 seperjuangan aku dahulu iaitu Fizree, Zubir, Mat Cina, Hasri, Apit, Mat Pijan dan sesetengahnya aku dah lupa, Cikgu Kamarul Zaman. Zaman Kegemilangan yang memuncak ketika itu meraut Tempat ke 2 Negeri Pulau Pinang. Berbalik kepada perlawanan sekarang ini, UniKL-IBIL bermain lincah tetapi pihak Maybank sangat pejal untuk dikalahkan. Rekod mereka sebelum memang telah lama bermain dalam liga hoki ini. Cukup gah dan ianya bertambah pabila sokongan pasukan sorak kami juga membantu menggoncang gelanggang. Keputusan terikat dengan seri 4 sama. Memang dasar harimau kuning ini, kuat juga dia mengaum. Bersebelahan tempat kami, pasukan sorak Maybank hanya terdiri daripada kanak2 sekolah dan dilihat seperti rancangan Tom Tom Bak tanpa pengacaranya. Memang comel dengan suara halus budak. Memang ssesuatu yang mengujakan setelah lama daku bersara dari dunia hoki ini. Bergetar tangan untuk memegang kayu, teringat pada kasut boot bola, stokin panjang, pad guard, kayu Jensen, short dan long corner, libasan bola dalam kawasan D, larian sprint di kawasan padang rumput, penghayatan permainan di kawasan padang rumput tiruan, pancutan air membasahi padangnya, penalty-flip, jersey, bunyian wisel pengadil, dan juga posisi ku dari pertahanan ke penyerang. Itu dunia remaja aku.

Epilogue
~~~Walaupun seri, memang kami enjoy menyokong dan akan terus menyokong~~~
~~~Siapa la yang memijak najis malam tu?..Crab betul!!!..~~~
~~~Aku tumpang gembira untuk kawan2 sekalian..~~~
~~~Joe berduet dengan Ella wei....~~~
~~~Ella lebih rendah dari aku~~~
~~~ada gambar akan ku upload nanti..~~~

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...